Villa Gjensyn – Murverkprisen

 • Byggeår

  2014

 • Arkitekt

  Kjell Dybedal

 • Totalentreprenør

  SH-Bygg AS

 • Beliggenhet

  Asker

Prosjektbeskrivelse


Boligen har en enkel geometri med et rektangulært muralt hovedvolum i to etasjer og et addert volum inneholdende garasje. Et stort søylefritt rom (9×11 meter) på hovedplanet i 2. etasje er husets hjerte og familiens samlingsrom. Rommet er svært vakkert dimensjonert, gjennomlyst og helt åpent i to retninger, skreddersydd for det horisontale landskapsbildet og fjorden.

Hovedkonstruksjoner er bærende yttervegger murt i 350 mm Leca Isoblokk med gjennomfarget puss samt dekker av Leca-plank med skurt armert påstøp på altaner. Innervegger er murt i Leca og pusset, med lydblokker mellom tenåringenes soverom. Det er i tillegg benyttet konstruksjoner og løsninger man vanligvis finner i næringsbygg, samtidig som boligens skala og intimitet er ivaretatt.

Materialpaletten er enkel, raffinert og konsekvent. Detaljering og håndverksmessig utførelse holder et usedvanlig høyt nivå og vitner om arkitektens tilstedeværelse i alle løsninger. Det er i tillegg til gjennomfarget puss utvendig og innvendig benyttet støpte flater, glass, flis og eik.

En bolig med sjel i et tilsynelatende enkelt oppslag. Inspirerende og oppløftende – belønnet med Murverksprisen 2014.

 

Rolle


Entreprenør og murarbeider.