Swix Sport

Prosjektbeskrivelse


I utgangspunktet trengte Swix Sport et nytt kontor-, produksjons- og logistikkbygg for virksomheten på Lillehammer, som etter flere år med rask vekst måtte ha større plass og mer rasjonelle lagerfasiliteter. Men med mulighetene som åpnet seg med tomten på Storhove ble det klart at bygget også måtte få publikumsrettede funksjoner. Og sett utenfra er det nå lite som røper at det befinner seg en rekke praktiske og tekniske avdelinger bak den elegant buede fasaden.

Bygget gir eksponering mot de 20 000 bilende som daglig passerer på E6, mange på vei til alpinsentrene i Hafjell og Kvitfjell. Andre skal til de 50 000 hyttene som ligger i nærområdene til Lillehammer, Nordens viktigste vintersportsby, og trolig verdens beste langrennsdestinasjon. «De fleste er skiinteressert, så dette åpnet for en kontaktflate som vi selvsagt måtte utnytte – til beste ikke bare for oss selv, men også som en ytterligere styrking av Lillehammer som vintersportsby. Derfor satset vi på et signalbygg med innhold som gjør Swix-senteret til en attraksjon i seg selv», sier Ulf Bjerknes – administrerende direktør i Swix Sport.

 

Rolle


All flislegging og spekkmuring (blokker som er murt med mørtel både i vannrette og loddrette fuger. Fugene forsenkes normalt noe for å gi pene, markerte fuger).